Wat is KettleBell Training en waar komt het vandaan?

In het land van fitness zie je de ene hype naar de andere hype voorbij komen. De meeste hypes zijn dan ook precies dat en verdwijnen ook net zo snel als dat ze gekomen zijn.

TIM'Z GYM, Kettlebell, uithoorn

Gelukkig zijn er ook methodes die de tand des tijds weten te trotseren. Een van deze methodes in de kracht- en conditie training is de KettleBell. De KettleBell verscheen in 1704 voor het eerst in het Russisch woordenboek onder de naam girja of girya. We kunnen er dus van uitgaan dat deze al ergens eind 1600 werd gebruikt. 

De gebruikers van de KettleBell werden Gireviks genoemd.

Kettlebell training is een klassieke vorm van krachttraining die rond de 18e eeuw toegepast werd door Russische militairen. Deze trainingsmethode is niet lang geleden nieuw leven ingeblazen en sindsdien in veel sportcentrums niet meer weg te denken. Niet alleen krachtsporters, maar ook atleten die op zoek zijn naar sport-specifieke training weten de weg naar deze kanonskogel met handvat te vinden doordat deze trainingsmethode een grote transfer geeft naar andere disciplines en sporten. 


Wat zijn de voordelen van kettlebell training?

KettleBell training is een bewezen methode om zowel je kracht, snelheid, coördinatie en core stability (stabiliteit van de rompspieren) maar ook de mobiliteit te verbeteren.

De KettleBell training is mede zo aantrekkelijk door de hoeveelheid spieren die je tegelijkertijd traint. Dit maakt het een efficiënte methode voor een effectieve fullbody workout waar je door verschillende spiervezels en energiesystemen heen gaat.

Bij veel van de oefeningen train je de benen, rug, buikspieren, armen en schouders. Het bevordert niet alleen je spierkracht. Doordat je vele spieren tegelijkertijd inzet tijdens de training neemt ook je uithoudingsvermogen toe. Met recht kun je spreken van een ‘total body work-out’ en afhankelijk van je lichaamsgewicht en je trainingsintensiteit verbrand je al snel ongeveer 400 calorieën in dertig minuten. 

Ben je al overtuigd van al deze voordelen en wil je graag aan de slag? Schrijf je dan in voor een gratis proefles of word natuurlijk direct lid!

Heb je een vraag? Neem contact met ons op!


Be someone's hero!
Sluit Menu