KENNISMAKINGS-MIDDAG

 

KENNISMAKINGS-MIDDAG

 

ZATERDAG 29 FEBRUARI  13:00 – 14:00

ZATERDAG 29 FEBRUARI  13:00 – 14:00

Klik op één van de kopjes om meer te weten te komen

Wie wij zijn en wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij zijn Tim (eigenaar en T.O.P. Trainer) en Olle (T.O.P Trainer), onze passie is mensen plezier laten beleven met actief bewegen. Om dat zo goed mogelijk te doen, hebben we ons verdiept in de bewegingsmechanismen van het lichaam.

Zo kunnen we mensen met heel verschillende lichaamsbouw, leeftijd en bewegingsgewoonten coachen en trainen naar een voor hun passend niveau van fysieke kracht.

Voor wie is deze training?
 

TIM’Z GYM 60+ club biedt krachttrainingen voor iedereen van 60 jaar en ouder: man en vrouw, van beginner tot ervaren sporter.

Bij elke training houden we rekening met het individu en de groep. Je ‘belastbaarheid’ bepaalt met welk gewicht en/of soort training we starten. Ook de keuze van oefeningen en manier van uitvoeren zijn daarbij belangrijk.

Geen apparaten, maar het lichaam leren stabiliseren. Dat bepaalt wat je eraan hebt in je dagelijkse leven. Voor de één is dat voor het oppakken van boodschappentas of kleinkind, voor de ander werken in de tuin of het huis. Of makkelijker de fiets en de trap nemen. Bij alles is voldoende kracht en souplesse noodzaak.

Wij houden de training heel persoonlijk en gericht op wat je kunt. Met stimulerende oefeningen, begeleid door een oplettende trainer. Al snel zal het je verbazen wat energiek en plezierig leven nog meer biedt!

Waarom wij krachttraining zo belangrijk vinden?

Kracht is een voorwaarde voor fit en gezond leven. Met te slappe spieren kun je nooit uit het leven halen wat er in zit, welke leeftijd of leefstijl je ook hebt, wat je ook wil bereiken.

Krachttraining is de efficiëntste manier om je lichaam de juiste prikkel te geven tot beter, sneller en/of sterker worden, of op niveau te blijven.

De positieve effecten van krachttraining op lichaam en geest!

De toevoer van zuurstof is heel belangrijk voor ons hele lichamelijke systeem. Door iets simpels als een verkeerde houding kan al die al verslechteren. Maar ook sterk verbeteren door een goede houding! Krachttraining maakt je niet alleen sterker, maar helpt het lichaam ook de juiste houding in te nemen en is goed voor het brein. Bekijk hier het onderzoek van Dr. Luc van Loon. Waar hij uitlegt dat krachttraining niet alleen maar fysieke maar ook mentale voordelen heeft! Train je lichaam en tegelijkertijd je brein.

Ook de vochthuishouding in het lichaam is belangrijk. Voor de bloeddoorstroming, het reguleren van de lichaamstemperatuur, goede spijsvertering en voorkomen van constipatie. Maar ook om zuurstof te transporteren door het lichaam en de zuur/base-balans optimaal te houden.

Krachttraining stimuleert de dorstprikkel. En wij stimuleren je regelmatig water te drinken.

Mythes over krachttraining doorgeprikt!

 • Alleen voor jonge mensen? Nee hoor! Kracht trainen is zowel kinderen, ouders als grootouders. 
 • Allemaal zware gewichten? Zeker niet! Bij ons kun je beginnen met het gewicht wat bij jou past.
 • Grote spierballen kweken? Dat kan maar hoeft niet! Bij TIM’Z GYM gaat het om intensief bewegen, met plezier.
 • Spiegels voor macho mannen en gespierde vrouwen? Nee, die hebben wij niet! Bij ons blijf je gewoon wie je bent en train je op de manier die bij jou past.

Hoeveel kun je aan?

Als één keer uit je stoel opstaan of naar de eerste verdieping lopen al een krachtsinspanning is, dan ben je bij herhaling waarschijnlijk snel buiten adem. Veel mensen denken dan dat slechte conditie de oorzaak is. Maar nog belangrijker is lage belastbaarheid van de spieren. Daarvoor is conditietraining niet de beste oplossing. Krachttraining heeft wel een direct positief effect, ook op de conditie! Want de spieren worden meer belastbaar, waardoor je systeem minder snel uitgeput raakt. 

Waarom trainen bij de 60+ club van TIM’Z GYM?

 • Altijd persoonlijke begeleiding en advies.
 • Trainen in kleine en gezellige groepen (8 – 10 personen met twee coaches).
 • Ook sociaal contact: samen na afloop even napraten met een drankje (en, als je het verdient hebt: nog een koekje erbij ook).
 • Goed bereikbare locatie met ruime parkeergelegenheid direct voor de deur.
 • Trainen op momenten die goed passen bij je leef- en werk- en/of zorgritme, overdag of in de avond.
 • Hier leer je leuke mensen kennen (en zij jou). Dat schept een band, maar zonder ‘druk’. 
 • Gekozen tot Sportschool Van Het Jaar 2019 in gemeente Uithoorn.

Kom kennismaken en proberen!

Kom langs om vrijblijvend kennis te maken op ZATERDAG 29 FEBRUARI 13:00. Tijdens deze bijeenkomst zal er meer verteld worden over de trainingen en kan jij ze zelf ervaren.

Heb je vragen of wil jij je aanmelden? Vul dan onderstaand formulier in of bel met 06-19933107

Schrijf u in voor de kennismakingsdag!
Inschrijven kennismakingsdag
Be someone's hero!
Sluit Menu